De Hogeschool UCLL in Leuven is de voornaamste partner van Smak. De studenten uit de studierichting “Voedings- en dieetkunde” heeft het basisrecept van onze chocopasta met rode bonen ontwikkeld. De Smak start-up werd vanuit deze hogeschool opgericht door 4 studenten “Bedrijfsmanagement” en uitgebouwd met behulp van UCLL StartMinds.

UCLL is een vooruitstrevende hogeschool die zijn studenten klaarstoomt voor de markt dankzij  up-to-date kennis en praktische know-how binnen en buiten het vakgebied. Naast het onderwijs spitst UCLL zich ook toe op onderzoek en samenwerkingen omtrent duurzaamheid.

Casibeans is een cruciale partner voor Smak. Dit peulvruchten bedrijf heeft de aanzet gegeven om de voedselverspilling tegen te gaan door met hun rode bonen aan het werk te gaan. De visie van dit bedrijf is om de grootste leverancier in peulvruchten te worden. Ons helpen ze hier in ieder geval al mee om onder meer onze prachtige chocopasta te ontwikkelen!

Mi Joya is een ambachtelijke chocolatier en ijsbereider die heel veel voor ons betekent. Het lokale bedrijfje wordt gerund door een gepassioneerd koppel dat de moeilijke taak op zich heeft genomen om de receptuur van onze chocopasta verder uit te werken en te testen voor ons. Hun doel is de smaak van chocolade terug te brengen naar de eerlijke basis, en dat proef je bij hen ook!

Vlajo is een grote ondersteunende factor in ons project. Deze organisatie wordt door de staat en het bedrijfsleven gesteund en heeft als doel om talent creatief te ontwikkelen in Vlaamse scholen, hogescholen en universiteiten. Je kan de organisatie zien als bruggenbouwer tussen studenten en bedrijven door inspirerende samenwerkingen met experten die zich engageren om leerlingen kennis bij te brengen.